VANDEMAKER

design, ambacht, kunst en vintage

Mini expositie

 Wij houden van kunst! 

Een gedeelte van de winkel is ingericht als Art Cabin. Iedere 2 maanden stellen we dit beschikbaar aan een andere kunstenaar. Bij voorkeur aan iemand uit de regio maar jong of oud, dat maakt ons niet uit.Objecten, installaties, schilderijen, tekeningen, alles is welkom als we er maar door geraakt worden! Wil je hier voor in aanmerking komen en ben je benieuwd naar de voorwaarden? Stuur dan een bericht met portfolio naar info@vandemaker.store

Mei en juni wordt de ruimte ingenomen door werk van: Kunstd'Inge

Het maken, dat is waar Inge Janssens blij van wordt.

Vaak begint het bij verzamelen van op het oog waardeloos materiaal. Soms ligt iets al tijden in haar atelier om plots gevonden te worden. Zo is de “adembenemende” reeks ontstaan uit de combinatie van eerdere werkjes op stofstalen, met als kader de sigarendoosjes. De titel verwijst met een knipoog naar de sigaren die de adem benemen, nu doen de werkjes dit.

Dat vindt zij het belangrijkste in haar creatieve proces dat dingen ontstaan, intuïtief en zonder vooropgezet plan. Het constant proberen en keuzes maken, doorgaan of stoppen, toevoegen of weglaten. Dat is het spel.
Kleine werkjes, voor wie echt even de moeite neemt te kijken om te zien.
De toevoeging van een enkel mensfiguur wekt de suggestie van een verhaal, te bedenken door de kijker zelf. 

 

Maart en april werd de ruimte ingenomen door werk van: Kees Schouten
Kees is een Nederlands beeldend kunstenaar. Nadat hij in 1984 de kunstacademie van Amsterdam verliet, maakte hij schilderijen in olieverf. Deze waren meestal abstract. Sinds 1995 maakt hij fotowerken. Hij heeft al vele exposities gehad.