VANDEMAKER

design, ambacht, kunst en vintage

Deelnemers

Op deze pagina stellen we graag een aantal van de creatief ondernemers voor die met hun werk deelnemen in de winkel.

Marloes Jongen
Haar manier van werken karakteriseert zich door de voortdurende exploratie van de technieken en de materialen waarmee ze werkt. Hierbij worden nieuwe eigenschappen tot uiting gebracht met behoud van herkenbaarheid voor de herkomst.Dit vertaalt zich in ogenschijnlijk eenvoudige ontwerpen en vrij werk maar deze zijn verrassend verfijnd in detail. Ze speelt met contrast, structuur en vorm, met een sterk gevoel voor compositie vanuit een grafische kijk op textiel.
Aterlier Leermakers
Angelique Leermakers doet haar naam eer aan en maakt diverse producten van leer zoals tassen, sleutelhangers, schorten enz. 
Ze is vaak op zoek naar originele combinaties van nieuw en hergebruik van oude en of restmaterialen. Mooi nieuw leer gecombineerd met een oude plunjebaal uit het leger of juist een knipoog naar vroegere tijden d.m.v. sluitingen of andere leuke details. Ook maakt ze sleutelhangers met grappige Tilburgse teksten of een bijzondere armband met iconen van TilburgsAns. 


 

 


Zinvol
Mensen raken, dat is waar Zinvol gelukkig van wordt, Teksten, die net iets dieper gaan dan wat je gewend bent, is onze inzet. Simpel, eenvoudig en soms met een vleugje humor.  De pieken maar vooral de dalen waar je als mens doorheen kan gaan, bieden een prachtige zaaigrond voor de authentieke teksten die Zinvol uit wil dragen. 
Ook o.a. thee en bijzondere boeken.

                                                                                                                                                                                                                                        

 

 Berben
Origineel en van hoge kwaliteit, dat typeert de handgemaakte klokken, lampen en tafels van Berben. Of het nu een drum-gerelateerd product is of van massief hout, ieder item is zorgvuldig en ambachtelijk gemaakt met liefde voor het materiaal. Op deze manier ontstaan alleen unieke stukken.

             

 

 


JENSstudio
De unieke sieraden van JENSstudio stralen eenvoud en puurheid uit. Deze zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, glas, metaal, leder, edelstenen en mineralen. De metalen onderdelen zijn 100% nikkelvrij. Ontwerpster Adriënne Dirven weet haar inspiratie uit het alledaagse om te zetten in creatieve combinaties. Met haar mode/kleding en kunstacademie achtergrond verwerkt ze kleuren, materialen en verschillende technieken in haar creaties.

 

 

 

  

Houtmeid
Houtmeid drukt op hout. Stoere houten blokken en kaarten met lieve quotes. Het zijn blokken en kaarten waarbij het pure karakter van het hout met al haar mooie oneffenheden blijft behouden. Zo zul je inderdaad ook kaarten aantreffen met een knoest erin. Dat is kenmerkend aan de items van houtmeid. Naast de collectie in de winkel kun je ook je eigen foto op hout laten drukken.

 

 

 

TWIMMS (“The world is my museum“)
TWIMMS maakt bijzondere, kleurrijk bewerkte denim jasjes en accessoires. Het is een eco-fashion label omdat het voornamelijk werkt met hergebruik materiaal. Inspiratie haalt TWIMMS enerzijds uit oude poëzie, filosofische hersenspinsels en de natuur. TWIMMS gebruikt diverse ambachtelijke textielvaardigheden, zoals borduren, kralenkunst, textiel schilderen, leer bewerken en zeefdruk. Het is de passie van TWIMMS om al deze interessante onderwerpen in mooi vormgegeven en gedecoreerde, unieke, draagbare kledingstukken en accessoires te verbeelden.

 

Studio Zeedauw 
Zeedauw is de ambachtelijke drukkerij van grafisch ontwerper Rozemarijn Oudejans. Met houten en loden letters drukt zij originele posters en kaarten op oude drukpersen. Iedere afdruk is uniek: je voelt de indruk in het zachte papier, je ruikt de inkt en beleeft de intense kleur. Het werken met deze ambachtelijke techniek zorgt voor onverwachte effecten die je bij digitaal werk niet snel ziet. 
Slow printing in de 21e eeuw!

 

 

 

  

Sjoen
Sjoen is kaartenmaakster, zij maakt kaarten van restmateriaal (bv. de lege verpakking van een pak rijst) en plaatjes uit o.a. tijdschriften. Iedere kaart is uniek en kleine verhaaltjes op zich. Ook de enveloppen zijn handmade.

 

 

 

 

 

 

  


Hee, Kaatjepee!
Hee,Kaatjepee! maakt buttons van vintage textiel met mooie prints of spannende weefsels waaronder bijvoorbeeld de enige-echte-mannen-button, de grootmoeders-keukengordijn-button, de sjiek-en-klassiek-borduur-button maar ook de vintage-silky-and-chic-ladies-button en de vintage-everlasting-flower-arrangements-corsage-button.    


MIJ
Marit van der Loo maakt allerlei dingen van leer, van kleine werkjes tot grote tassen, vrouwelijk en experimenteel. Verschillende kleuren worden gebruikt en ook vaak een combinatie met stof of borduurwerk.

ZuiderZwam
Van afvalreductie naar voedselproductie. ZuiderZwam kweekt oesterzwammen op koffiedik in en uit Tilburg. Volgens de principes van de circulaire economie. ZuiderZwam draagt bij aan een samenleving waar grondstoffen maximaal worden benut en voedsel lokaal wordt geproduceerd. Naast het kweken en verkopen van oesterzwammen verkoopt ZuiderZwam ook growkits; hiermee zet je je eigen koffiedik om in oesterzwammen!